loading...

ناب زیست

بازدید : 80
شنبه 4 دی 1400 زمان : 9:44

آیا می دانید دستگاه سختی گیر آب چیست؟

آب سخت دارای املاحی فراوانی مانند کلسیم، منگنز و منیزیم می باشد که به مرور زمان باعث می شود به دیواره‌‍‌ های لوله‌ های آب بچسبند و فشار آب را کاهش داده و در صورت شدت تشکیل رسوب‌‌، لوله ها را مسدود می ‌کنند. رسوب در کل وصله‌ ناجوری در تاسیسات است و با رسوب گذاری در داخل لوله ضمن کاهش جریان عبوری، دبی سیال عبوری از لوله هم کم می ‌شود. در تجهیزاتی همانند آبگرمکن‌ ها هم حتماً تشکیل رسوب انجام می‌ شود و رسوب گیری روشی مناسب برای حل این مشکل است.

سختی گیر آب در تنوع زیادی در بازار عرضه می شود. از قدیم افراد از سختی گیر رزینی استفاده می ‌کردند که ترکیبات معدنی گچ و آهک املاح محلول سختی در آب سیستم ‌های گرمایشی و سرمایشی را حذف می ‌کرد. این رسوب زدا از جمله سختی گیر های مکانیکی و از نوع متداول رسوب گیر آب است. سختی گیر رزینی یون‌ های سخت آب را از بین می ‌برد و به نوعی نرم کننده آب محسوب می ‌شوند.

این در حالی است که سختی گیر مغناطیسی، مواد ضد رسوب شیمیایی و رسوب زدای آلتراسونیک سختی آب را حذف نمی‌ کنند و برای جلوگیری از ته نشین شدن رسوبات مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

در واقع سختی گیر ها مانع از رسوب گذاری املاح و ترکیبات در سطوح تبادل آب با سیستم های سرمایشی و گرمایشی می‌ شوند. رسوب گیر و سختی گیر رزینی بر اساس تبادل یونی عمل می‌ کند. در این حالت یون‌ های کلسیم و منیزیم به عنوان سختی آب جایگزین یون‌ های سدیم می‌ شوند و به این صورت سختی آب از بین می رود و حذف می ‌شود. در سختی گیر های رزینی می ‌توان با دستی کردن شیر ها به جای شیر های اتومات برقی، نیاز به جریان برق را حذف کرد و سختی گیر رزینی را در هر شرایطی استفاده کرد. درست است که سختی گیر رزینی قابل احیاء است ولی شما در دوره‌ هایی مشخص نیازمند به تعویض رزین آن هستید. سختی گیر های رزینی در دو نوع سختی گیر تمام اتوماتیک و سختی گیرهای نیمه اتوماتیک (دستی) در بازار عرضه می گردند .

گاهی در سختی گیر رزینی از فیلتر کربن برای فیلتر آب استفاده می ‌شود که از محبوبیت چندانی در حذف سختی آب برخوردار نیست و تنها بو و مزه آب را حذف می‌ کند. این نوع فیلتر ها بر عکس سختی گیر رزینی قابلیت احیاء ندارند و فیلتر زغال آن باید مرتباً تعویض گردد و رسوبات آهکی آن حذف نخواهد شد.

انواع سختی گیر از لحاظ نوع کاربری

علاوه بر سختی گیر های آب رزینی که معرفی شد، سختی گیر های مغناطیسی و الکترومغناطیسی نیز برای از بین بردن سختی آب وجود دارند. اما به دلیل هزینه متعادل و پایداری روش رزینی، استفاده از این روش در تمامی جهان بیشتر مرسوم گردیده است.

از نظر نوع کاربری، دستگاه سختی گیر دارای سه نوع کنترل دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک (برقی) می‌‌باشد. در کنترل دستی تمام مراحل شستشوی معکوس، احیاء و سرویس دستگاه از طریق شیرهای دستی توسط اپراتور انجام می‌‌شود.

در کنترل نیمه اتوماتیک، شیر نیمه اتوماتیک به صورتی طراحی گردیده است که تمام وظایف را به صورت بسیار ساده انجام می ‌‌دهد. کاربر فقط با قرار دادن اهرم آن در یکی از سه وضعیت شستشوی معکوس، احیاء و یا سرویس دهی، دستگاه را تنظیم می‌ نماید.

اما در کنترل تمام اتوماتیک (برقی) کلیه مراحل فوق توسط شیر اتوماتیک کنترل شده و انسان در کاربری آن دخالت چندانی ندارد.

سختی گیری آب

نحوه عملکرد دستگاه سختی گیر آب

دستگاه سختی گیر آب با حذف منیزیم و کلسیم موجود در منبع آب از طریق فرآیند تبادل یونی کار می کند و آن را از آب سخت به آب نرم تبدیل می کند. بر خلاف آب سخت، آب نرم شده به لوله‌ کشی خانه شما آسیب نمی ‌زند یا باعث ایجاد رسوب در وسایل شما نمی ‌شود و همچنین موجب کاهش اثر بخشی و طول عمر آن ها نیز می گردد.

با نرم کردن آب خود، می توانید از خانه خود در برابر تجمعات مضر محافظت کنید و همچنین رسوب آهک (که فقط در آب سخت وجود دارد) را از بین ببرید و پوست و موی خانواده خود را نیز بهبود بخشید.

دستگاه سختی گیر آب با حذف مواد معدنی سخت از منبع آب اصلی شما، آب نرم شده زیبایی را ارائه می دهد. با آب سخت، این مواد معدنی می توانند به عنوان یک باقی مانده سفید روی سطوح، سینک ها، شیر ها، کتری و موارد دیگر دیده شوند.

مشخصات فنی سختی گیر آب

سختی گیر آب نوعی دستگاه فیلتر است که برای از بین بردن کلسیم و منیزیم موجود در آب کمک می کند. سختی گیر های آب در انواع مختلف می باشند.

  • · تبادل یون

این روش یکی از رایج ترین نوع نرم کننده آب و از بین بردن سختی آب، در کاربرد های منزل است. با از بین بردن یون های کلسیم و منیزیم و جایگزینی آن ها با یون های سدیم کار می کند، که هیچ یک از اثرات مخرب کلسیم و منیزیم را ندارند.

  • · اسمز معکوس

این دستگاه آب را از طریق غشای نیمه نفوذ پذیر تصفیه می کند که تقریباً 98 درصد نا خالصی های آب را از بین می برد. این یک وسیله گران قیمت است و از مقدار قابل توجهی آب استفاده می کند. اما این نوع دستگاه خستی گیر برای از بین بردن سایر نا خالصی های شیمیایی و همچنین کلسیم و منیزیم بسیار مناسب تر می باشد.

سختی گیری آب با روش اسمز معکوس

اسمز معکوس از دیگر تجهیزات مورد استفاده در دستگاه های تصفیه آب صنعتی و خانگی می باشد که روند کار آن از الهام طبیعت گرفته شده است. در این تجهیزات عکس رفتار کلیه انسان و همچنین ریشه گیاهان پیاده سازی شده و در آن غشای نیمه تراوا در نظر گرفته شده است. روند کار در اسمز معکوس به این صورت است که ابتدا آب با املاح و یون های زیاد وارد دستگاه شده و با پمپ از غشای نیمه تراوا عبور داده می شود. بر اثر عبور از این غشاء امکان یون ها امکان عبور را پیدا نکرده و در نهایت آب نرم از دستگاه تخلیه می شود. غشاء های موجود در این تجهیزات نیز باید به صورت دوره ای و مرتب شستشو داده شوند تا احیاء شوند.

سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر مغناطیسی یا CPEI از دیگر روش ها و تجهیزات مورد استفاده برای کاهش سختی آب می باشد که با ایجاد میدان مغناطیسی سعی در کاهش اثرات منفی یون های موجود دارد. اصلی ترین دلیل برای ایجاد رسوب در لوله و اتصالات دیگ های بخار و لوله های انتقال آب، واکنش میان کلسیم و دی اکسید کربن آزاد در آب و ایجاد کریستال های کلسیم می باشد. به همین دلیل می توان با نصب بلوک های مغناطیسی در مسیر جریان آب کریستال های کلسیم را از کلسیت به آراگونیت تبدیل کرد. در نهایت این کریستال ها به میکروکریستال های شناور در آب تبدیل شده و از قابل رسوب و ته نشنینی نخواهند بود و از لوله های خروجی تخلیه می گردند.

از مهم ترین مزایای سختی گیر های مغناطیسی می توان به نصب و راه اندازی آسان، قیمت ارزان و مصرف انرژی پایین و همچنین کاربرد گسترده آن ها در محیط هایی با حجم آب متفاوت اشاره کرد.

علاوه بر موارد فوق می توان به استفاده از فلیتر کربنی و همچنین سختی گیر های الکترونیکی در این زمینه اشاره کرد که هر یک دارای ویژگی ها خاصی بوده و در محیط های صنعتی یا خانگی مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرند.

سختی گیری آب

انواع سختی گیر بر حسب شیر سرویس

سختی گیر از نظر شیر سرویس به دو نوع تقسیم بندی می شوند، که عبارت است از:

  • · سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک

سختی گیر های رزینی که عمل بک واش و احیاء رزین را با یک شیر دستی سه حالته (شیر سلوولو) توسط اپراتور انجام می گیرد را سختی گیر نیمه اتوماتیک می نامند. تفاوت اساسی این نوع سختی گیر فقط در شیر بک واش می باشد که در نمونه نیمه اتوماتیک قابلیت برنامه ریزی برای احیاء رزین را نداشته و حتما توسط یک اپراتور به صورت مستمر انجام گیرد. تغییر حالت شیر سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک جهت بک واش به صورت دستی می باشد.

  • · سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک به سیستمی گفته می شود که عمل احیای رزین را پس از رسوب زدایی و گرفتن سختی آب به صورت خودکار انجام می دهد. این عمل توسط شیر تمام اتوماتیک انجام می گیرد و با توجه به برنامه ریزی که به سیستم داده شده توسط کیت های تشخیص به شیر تمام اتوماتیک فرمان بک واش و احیای رزین داده می شود. از لحاظ هزینه اولیه شیر های تمام اتوماتیک نسبت به شیر های دستی سلو ولو نزدیک به 70 درصد بیشتر می باشند ولی از لحاظ راندمان و میزان هدر رفت آب در زمان بندی تعیین شده، صرفه اقتصادی بیشتری دارند. عملکرد سختی گیر آب تمام اتوماتیک بر مبنای میزان جریان و یا از طریق تنظیم زمان می باشد.

استفاده از دستگاه سختی گیر آب

اولین قدم برای داشتن آب نرم، نصب دستگاه سختی گیر آب است. این کار توسط یکی از لوله کش های کاملاً مجرب ما که تجربه داخلی زیادی دارد انجام می شود. کارشناسان ما همیشه با آخرین مقررات نصب به ‌روز هستند و آموزش‌ های گسترده ‌ای را در آکادمی های آموزشی گذرانده ‌اند.

با استفاده از قطعات تایید شده با کیفیت بالا، نصاب شما صبح یا بعد از ظهر را به طور منظم به لوله کشی دستگاه سختی گیر آب خود در مکانی مناسب می گذراند و می توانید آن را زیر سینک، زیر شیروانی، گاراژ یا حتی بیرون نصب و راه اندازی کند! نصب دستگاه سختی گیر آب یک فرآیند ساده است.

مزایای استفاده از دستگاه سختی گیر آب

  • پیشگیری از کندی حرکت آب در سیستم انتقال و لوله کشی آب گرم و آب سرد
  • کاهش مصرف انرژی سیستم های گرمایشی مانند دیگ های بخار و دیگ های آب
  • جلوگیری از رسوب آهک و مواد سخت بر روی سطوح و شیر آلات و شبکه لوله کشی
  • افزایش طول عمر دستگاه های شست و شوی صنعتی مانند لباسشویی های صنعتی و حتی خانگی
  • جلوگیری از رسوب گذاری شبکه و تاسیسات انتقال و ذخیره آب در سیستم های سرمایشی و گرمایشی

نرم کردن آب توسط دستگاه سختی گیر آب

به محض نصب دستگاه سختی گیر آب، دانه های میکروسکوپی داخل سیلندر های دو قلو شروع به انجام کار خود می کنند.

سیلندر های دو قلو داخل دستگاه سختی گیر آب با میلیون‌ ها دانه رزین میکروسکوپی پر شده ‌اند. هر مهره دارای بار منفی است، در حالی که کلسیم و منیزیم حامل بار های مثبت در آب هستند. این بدان معنی است که با عبور کلسیم و منیزیم از دانه های رزین، آن ها جذب یک دیگر می شوند.

تمام چیزی که از دستگاه سختی گیر آب خارج می شود، آب خالص و نرم شده است، در حالی که مواد معدنی در پشت دانه ها باقی می مانند. سدیم گرفته شده از نمک بلوک هاروی تبادل را تکمیل می کند.

سختی گیری آب

باز سازی دستگاه سختی گیر آب

در فرآیند باز سازی از سدیم برای جدا کردن مواد معدنی از رزین استفاده می شود. سدیم دارای بار آن قدر قوی است که کلسیم و منیزیم را از بین ببرد، اما به اندازه ای نیست که به خود رزین بچسبد.

نمک بلوک هاروی حل می شود و محلول آب نمک برای باز سازی (تمیز کردن) مخازن رزین استفاده می شود. این آب نمک همچنین سدیم مورد نیاز برای تکمیل فرآیند تبادل را در طول نرم شدن آب فراهم می کند. پس از حذف، کلسیم و منیزیم به طور بی ضرری در زهکشی شسته می شوند. دستگاه سختی گیر آب دارای یک متر است که تشخیص می‌ دهد چه زمانی باید دوباره تولید شود، به این معنی که هیچ هدر رفت آب وجود ندارد، با کارآمد ترین هزینه کار می ‌کند و آب سخت هرگز وارد سیستم شما نمی‌ شود.

فرآیند باز سازی دو سیلندر

دستگاه سختی گیر آب به سادگی دو کار را انجام می دهد. نرم کردن آب و باز سازی دستگاه سختی گیر آب. دستگاه های سختی گیر آب تک سیلندر برای باز سازی باید فرآیند نرم‌ سازی آب را متوقف کنند، طراحی ابتکاری دو سیلندر ما به این معنی است که فرآیند باز سازی می ‌تواند در هر زمانی بدون وقفه در لذت شما از آب نرم شده انجام شود. عملیات موازی دوگانه ثبت شده ما یک سیلندر را باز سازی می کند در حالی که دیگری به نرم کردن آب شما ادامه می دهد و آب نرم شده زیبا و تازه را به صورت 24 ساعته و بدون وقفه در اختیار خانه شما قرار می دهد.

تعمیر و نگهداری دستگاه سختی گیر آب

تعمیر و نگهداری از دستگاه سختی گیر آب بسیار ساده و آسان می باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سادگی نمک بلوک را پس از اتمام آن بالا بریزید، این تنها تعمیر و نگهداری مورد نیاز دستگاه سختی گیر آب است. عملکرد در هنگام استفاده معمولی بی صدا است و صدا های باز سازی شبیه چرخه پر کردن ماشین لباسشویی است که حدود 10 دقیقه طول می کشد.

نکات مهم در نگهداری و مراقبت از دستگاه سختی گیر

  • توجه بالا به زمان شستشو و احیاء رزین.
  • دمای محل دستگاه از 4 درجه کم تر نشود .
  • رزین سختی گیر حتما با همراه با رطوبت باشد.
  • از یخ زدگی و خشک شدن رزین جلوگیری شود .
  • دستگاه سختی گیر را در محل سر پوشیده قرار دهید .
  • به طور مداوم سختی ورودی خروجی آب کنترل شود .
  • از عملیات عمرانی محل قرار گرفتن دستگاه سختی گیر مطمعن باشید.
  • اگر آب دارای املاح معلق می باشد قبل از دستگاه سختی گیر فیلتر شنی تهویه شود.

در ستون های سختی گیر تبادل یونی با شیر نیمه اتوماتیک دستی بهتر است یک کنتور جهت تعیین دبی آب خروجی و زمان بهتر احیاء قرار گیرد. در شیر های اتوماتیک به جهت داشتن قابلیت میزان گذر آب نیازی به نصب کنتور نمی باشد .

سختی گیری آب

قیمت سختی گیر آب

قیمت سختی گیر آب نیز مانند دیگر تجهیزات تحت تاثیر عوامل مختلفی می ‌باشد که یکی از مهم ترین این عوامل ظرفیت سختی گیر آب می ‌باشد که تاثیر به سزایی در قیمت سختی گیر آب دارد. عوامل دیگری نیز بر قیمت سختی گیر آب تاثیر مستقیمی دارند که برای اطلاعات بیشتر از این قیمت ها به وب سایت ناب زیست مراجعه کنید.

پنج فاکتور مهم در تعیین قیمت سختی گیر آب

  1. 1. سایز سیستم

سایز سیستم بر اساس سه چیز سنجیده می شود، که عبارت است از:

  • مقدار سختی آب
  • چه مقدار آب نرم نیاز دارید
  • سایز دیگ بخار یا دستگاه هایی که از آب استفاده می کنند.
  1. 2. کیفیت اجزا و قطعات سختی گیر آب

اجزای یک سختی گیر آب با کیفیت های متفاوتی وجود دارند. برای مثال رزین سختی گیر آب با طول عمر و ماندگاری کم و رزین باکیفیت در بازار موجود هست.

  1. 3. نوع شیر

شیر یا والو یک سختی گیر به مانند مغز سیستم عمل می کند. یک شیر با کیفیت شما را از داشتن آب نرم مطمئن می سازد. شیر به صورت دستی، نیمه اتومات و تمام اتوماتیک وجود دارد.

  1. 4. مشخصات آب مورد استفاده

بهتر هست که آبی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد، تحلیل و آنالیز شود و بعد از آن محصول که نیاز شما را رفع می کند تعیین شود. تصفیه آب قبل یا بعد از تصفیه با سختی گیر آب می تواند خروجی بهتری دهد.

  1. 5. هزینه نصب و راه اندازی دستگاه سختی گیر آب

هزینه نصب و راه اندازی تاسیسات را هم در نظر بگیرید.

در صورتی که تمایل داشته باشید، می توانید در ادامه همراه ما باشید تا در مورد سختی گیر آب و محل هایی که مورد استفاده قرار می گیرند، اطلاعاتی به دست آورید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سختی گیر آب و نحوه تولید آن و همچنین استعلام قیمت سختی گیر آب به وب سایت ناب زیست مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 02188721092 – 09124265750 – 02188722027

با تشکر ویژه از سایت خوب یو آپلود

سختی گیری آب

آیا می دانید دستگاه سختی گیر آب چیست؟

آب سخت دارای املاحی فراوانی مانند کلسیم، منگنز و منیزیم می باشد که به مرور زمان باعث می شود به دیواره‌‍‌ های لوله‌ های آب بچسبند و فشار آب را کاهش داده و در صورت شدت تشکیل رسوب‌‌، لوله ها را مسدود می ‌کنند. رسوب در کل وصله‌ ناجوری در تاسیسات است و با رسوب گذاری در داخل لوله ضمن کاهش جریان عبوری، دبی سیال عبوری از لوله هم کم می ‌شود. در تجهیزاتی همانند آبگرمکن‌ ها هم حتماً تشکیل رسوب انجام می‌ شود و رسوب گیری روشی مناسب برای حل این مشکل است.

سختی گیر آب در تنوع زیادی در بازار عرضه می شود. از قدیم افراد از سختی گیر رزینی استفاده می ‌کردند که ترکیبات معدنی گچ و آهک املاح محلول سختی در آب سیستم ‌های گرمایشی و سرمایشی را حذف می ‌کرد. این رسوب زدا از جمله سختی گیر های مکانیکی و از نوع متداول رسوب گیر آب است. سختی گیر رزینی یون‌ های سخت آب را از بین می ‌برد و به نوعی نرم کننده آب محسوب می ‌شوند.

این در حالی است که سختی گیر مغناطیسی، مواد ضد رسوب شیمیایی و رسوب زدای آلتراسونیک سختی آب را حذف نمی‌ کنند و برای جلوگیری از ته نشین شدن رسوبات مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

در واقع سختی گیر ها مانع از رسوب گذاری املاح و ترکیبات در سطوح تبادل آب با سیستم های سرمایشی و گرمایشی می‌ شوند. رسوب گیر و سختی گیر رزینی بر اساس تبادل یونی عمل می‌ کند. در این حالت یون‌ های کلسیم و منیزیم به عنوان سختی آب جایگزین یون‌ های سدیم می‌ شوند و به این صورت سختی آب از بین می رود و حذف می ‌شود. در سختی گیر های رزینی می ‌توان با دستی کردن شیر ها به جای شیر های اتومات برقی، نیاز به جریان برق را حذف کرد و سختی گیر رزینی را در هر شرایطی استفاده کرد. درست است که سختی گیر رزینی قابل احیاء است ولی شما در دوره‌ هایی مشخص نیازمند به تعویض رزین آن هستید. سختی گیر های رزینی در دو نوع سختی گیر تمام اتوماتیک و سختی گیرهای نیمه اتوماتیک (دستی) در بازار عرضه می گردند .

گاهی در سختی گیر رزینی از فیلتر کربن برای فیلتر آب استفاده می ‌شود که از محبوبیت چندانی در حذف سختی آب برخوردار نیست و تنها بو و مزه آب را حذف می‌ کند. این نوع فیلتر ها بر عکس سختی گیر رزینی قابلیت احیاء ندارند و فیلتر زغال آن باید مرتباً تعویض گردد و رسوبات آهکی آن حذف نخواهد شد.

انواع سختی گیر از لحاظ نوع کاربری

علاوه بر سختی گیر های آب رزینی که معرفی شد، سختی گیر های مغناطیسی و الکترومغناطیسی نیز برای از بین بردن سختی آب وجود دارند. اما به دلیل هزینه متعادل و پایداری روش رزینی، استفاده از این روش در تمامی جهان بیشتر مرسوم گردیده است.

از نظر نوع کاربری، دستگاه سختی گیر دارای سه نوع کنترل دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک (برقی) می‌‌باشد. در کنترل دستی تمام مراحل شستشوی معکوس، احیاء و سرویس دستگاه از طریق شیرهای دستی توسط اپراتور انجام می‌‌شود.

در کنترل نیمه اتوماتیک، شیر نیمه اتوماتیک به صورتی طراحی گردیده است که تمام وظایف را به صورت بسیار ساده انجام می ‌‌دهد. کاربر فقط با قرار دادن اهرم آن در یکی از سه وضعیت شستشوی معکوس، احیاء و یا سرویس دهی، دستگاه را تنظیم می‌ نماید.

اما در کنترل تمام اتوماتیک (برقی) کلیه مراحل فوق توسط شیر اتوماتیک کنترل شده و انسان در کاربری آن دخالت چندانی ندارد.

سختی گیری آب

نحوه عملکرد دستگاه سختی گیر آب

دستگاه سختی گیر آب با حذف منیزیم و کلسیم موجود در منبع آب از طریق فرآیند تبادل یونی کار می کند و آن را از آب سخت به آب نرم تبدیل می کند. بر خلاف آب سخت، آب نرم شده به لوله‌ کشی خانه شما آسیب نمی ‌زند یا باعث ایجاد رسوب در وسایل شما نمی ‌شود و همچنین موجب کاهش اثر بخشی و طول عمر آن ها نیز می گردد.

با نرم کردن آب خود، می توانید از خانه خود در برابر تجمعات مضر محافظت کنید و همچنین رسوب آهک (که فقط در آب سخت وجود دارد) را از بین ببرید و پوست و موی خانواده خود را نیز بهبود بخشید.

دستگاه سختی گیر آب با حذف مواد معدنی سخت از منبع آب اصلی شما، آب نرم شده زیبایی را ارائه می دهد. با آب سخت، این مواد معدنی می توانند به عنوان یک باقی مانده سفید روی سطوح، سینک ها، شیر ها، کتری و موارد دیگر دیده شوند.

مشخصات فنی سختی گیر آب

سختی گیر آب نوعی دستگاه فیلتر است که برای از بین بردن کلسیم و منیزیم موجود در آب کمک می کند. سختی گیر های آب در انواع مختلف می باشند.

  • · تبادل یون

این روش یکی از رایج ترین نوع نرم کننده آب و از بین بردن سختی آب، در کاربرد های منزل است. با از بین بردن یون های کلسیم و منیزیم و جایگزینی آن ها با یون های سدیم کار می کند، که هیچ یک از اثرات مخرب کلسیم و منیزیم را ندارند.

  • · اسمز معکوس

این دستگاه آب را از طریق غشای نیمه نفوذ پذیر تصفیه می کند که تقریباً 98 درصد نا خالصی های آب را از بین می برد. این یک وسیله گران قیمت است و از مقدار قابل توجهی آب استفاده می کند. اما این نوع دستگاه خستی گیر برای از بین بردن سایر نا خالصی های شیمیایی و همچنین کلسیم و منیزیم بسیار مناسب تر می باشد.

سختی گیری آب با روش اسمز معکوس

اسمز معکوس از دیگر تجهیزات مورد استفاده در دستگاه های تصفیه آب صنعتی و خانگی می باشد که روند کار آن از الهام طبیعت گرفته شده است. در این تجهیزات عکس رفتار کلیه انسان و همچنین ریشه گیاهان پیاده سازی شده و در آن غشای نیمه تراوا در نظر گرفته شده است. روند کار در اسمز معکوس به این صورت است که ابتدا آب با املاح و یون های زیاد وارد دستگاه شده و با پمپ از غشای نیمه تراوا عبور داده می شود. بر اثر عبور از این غشاء امکان یون ها امکان عبور را پیدا نکرده و در نهایت آب نرم از دستگاه تخلیه می شود. غشاء های موجود در این تجهیزات نیز باید به صورت دوره ای و مرتب شستشو داده شوند تا احیاء شوند.

سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر مغناطیسی یا CPEI از دیگر روش ها و تجهیزات مورد استفاده برای کاهش سختی آب می باشد که با ایجاد میدان مغناطیسی سعی در کاهش اثرات منفی یون های موجود دارد. اصلی ترین دلیل برای ایجاد رسوب در لوله و اتصالات دیگ های بخار و لوله های انتقال آب، واکنش میان کلسیم و دی اکسید کربن آزاد در آب و ایجاد کریستال های کلسیم می باشد. به همین دلیل می توان با نصب بلوک های مغناطیسی در مسیر جریان آب کریستال های کلسیم را از کلسیت به آراگونیت تبدیل کرد. در نهایت این کریستال ها به میکروکریستال های شناور در آب تبدیل شده و از قابل رسوب و ته نشنینی نخواهند بود و از لوله های خروجی تخلیه می گردند.

از مهم ترین مزایای سختی گیر های مغناطیسی می توان به نصب و راه اندازی آسان، قیمت ارزان و مصرف انرژی پایین و همچنین کاربرد گسترده آن ها در محیط هایی با حجم آب متفاوت اشاره کرد.

علاوه بر موارد فوق می توان به استفاده از فلیتر کربنی و همچنین سختی گیر های الکترونیکی در این زمینه اشاره کرد که هر یک دارای ویژگی ها خاصی بوده و در محیط های صنعتی یا خانگی مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرند.

سختی گیری آب

انواع سختی گیر بر حسب شیر سرویس

سختی گیر از نظر شیر سرویس به دو نوع تقسیم بندی می شوند، که عبارت است از:

  • · سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک

سختی گیر های رزینی که عمل بک واش و احیاء رزین را با یک شیر دستی سه حالته (شیر سلوولو) توسط اپراتور انجام می گیرد را سختی گیر نیمه اتوماتیک می نامند. تفاوت اساسی این نوع سختی گیر فقط در شیر بک واش می باشد که در نمونه نیمه اتوماتیک قابلیت برنامه ریزی برای احیاء رزین را نداشته و حتما توسط یک اپراتور به صورت مستمر انجام گیرد. تغییر حالت شیر سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک جهت بک واش به صورت دستی می باشد.

  • · سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک به سیستمی گفته می شود که عمل احیای رزین را پس از رسوب زدایی و گرفتن سختی آب به صورت خودکار انجام می دهد. این عمل توسط شیر تمام اتوماتیک انجام می گیرد و با توجه به برنامه ریزی که به سیستم داده شده توسط کیت های تشخیص به شیر تمام اتوماتیک فرمان بک واش و احیای رزین داده می شود. از لحاظ هزینه اولیه شیر های تمام اتوماتیک نسبت به شیر های دستی سلو ولو نزدیک به 70 درصد بیشتر می باشند ولی از لحاظ راندمان و میزان هدر رفت آب در زمان بندی تعیین شده، صرفه اقتصادی بیشتری دارند. عملکرد سختی گیر آب تمام اتوماتیک بر مبنای میزان جریان و یا از طریق تنظیم زمان می باشد.

استفاده از دستگاه سختی گیر آب

اولین قدم برای داشتن آب نرم، نصب دستگاه سختی گیر آب است. این کار توسط یکی از لوله کش های کاملاً مجرب ما که تجربه داخلی زیادی دارد انجام می شود. کارشناسان ما همیشه با آخرین مقررات نصب به ‌روز هستند و آموزش‌ های گسترده ‌ای را در آکادمی های آموزشی گذرانده ‌اند.

با استفاده از قطعات تایید شده با کیفیت بالا، نصاب شما صبح یا بعد از ظهر را به طور منظم به لوله کشی دستگاه سختی گیر آب خود در مکانی مناسب می گذراند و می توانید آن را زیر سینک، زیر شیروانی، گاراژ یا حتی بیرون نصب و راه اندازی کند! نصب دستگاه سختی گیر آب یک فرآیند ساده است.

مزایای استفاده از دستگاه سختی گیر آب

  • پیشگیری از کندی حرکت آب در سیستم انتقال و لوله کشی آب گرم و آب سرد
  • کاهش مصرف انرژی سیستم های گرمایشی مانند دیگ های بخار و دیگ های آب
  • جلوگیری از رسوب آهک و مواد سخت بر روی سطوح و شیر آلات و شبکه لوله کشی
  • افزایش طول عمر دستگاه های شست و شوی صنعتی مانند لباسشویی های صنعتی و حتی خانگی
  • جلوگیری از رسوب گذاری شبکه و تاسیسات انتقال و ذخیره آب در سیستم های سرمایشی و گرمایشی

نرم کردن آب توسط دستگاه سختی گیر آب

به محض نصب دستگاه سختی گیر آب، دانه های میکروسکوپی داخل سیلندر های دو قلو شروع به انجام کار خود می کنند.

سیلندر های دو قلو داخل دستگاه سختی گیر آب با میلیون‌ ها دانه رزین میکروسکوپی پر شده ‌اند. هر مهره دارای بار منفی است، در حالی که کلسیم و منیزیم حامل بار های مثبت در آب هستند. این بدان معنی است که با عبور کلسیم و منیزیم از دانه های رزین، آن ها جذب یک دیگر می شوند.

تمام چیزی که از دستگاه سختی گیر آب خارج می شود، آب خالص و نرم شده است، در حالی که مواد معدنی در پشت دانه ها باقی می مانند. سدیم گرفته شده از نمک بلوک هاروی تبادل را تکمیل می کند.

سختی گیری آب

باز سازی دستگاه سختی گیر آب

در فرآیند باز سازی از سدیم برای جدا کردن مواد معدنی از رزین استفاده می شود. سدیم دارای بار آن قدر قوی است که کلسیم و منیزیم را از بین ببرد، اما به اندازه ای نیست که به خود رزین بچسبد.

نمک بلوک هاروی حل می شود و محلول آب نمک برای باز سازی (تمیز کردن) مخازن رزین استفاده می شود. این آب نمک همچنین سدیم مورد نیاز برای تکمیل فرآیند تبادل را در طول نرم شدن آب فراهم می کند. پس از حذف، کلسیم و منیزیم به طور بی ضرری در زهکشی شسته می شوند. دستگاه سختی گیر آب دارای یک متر است که تشخیص می‌ دهد چه زمانی باید دوباره تولید شود، به این معنی که هیچ هدر رفت آب وجود ندارد، با کارآمد ترین هزینه کار می ‌کند و آب سخت هرگز وارد سیستم شما نمی‌ شود.

فرآیند باز سازی دو سیلندر

دستگاه سختی گیر آب به سادگی دو کار را انجام می دهد. نرم کردن آب و باز سازی دستگاه سختی گیر آب. دستگاه های سختی گیر آب تک سیلندر برای باز سازی باید فرآیند نرم‌ سازی آب را متوقف کنند، طراحی ابتکاری دو سیلندر ما به این معنی است که فرآیند باز سازی می ‌تواند در هر زمانی بدون وقفه در لذت شما از آب نرم شده انجام شود. عملیات موازی دوگانه ثبت شده ما یک سیلندر را باز سازی می کند در حالی که دیگری به نرم کردن آب شما ادامه می دهد و آب نرم شده زیبا و تازه را به صورت 24 ساعته و بدون وقفه در اختیار خانه شما قرار می دهد.

تعمیر و نگهداری دستگاه سختی گیر آب

تعمیر و نگهداری از دستگاه سختی گیر آب بسیار ساده و آسان می باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سادگی نمک بلوک را پس از اتمام آن بالا بریزید، این تنها تعمیر و نگهداری مورد نیاز دستگاه سختی گیر آب است. عملکرد در هنگام استفاده معمولی بی صدا است و صدا های باز سازی شبیه چرخه پر کردن ماشین لباسشویی است که حدود 10 دقیقه طول می کشد.

نکات مهم در نگهداری و مراقبت از دستگاه سختی گیر

  • توجه بالا به زمان شستشو و احیاء رزین.
  • دمای محل دستگاه از 4 درجه کم تر نشود .
  • رزین سختی گیر حتما با همراه با رطوبت باشد.
  • از یخ زدگی و خشک شدن رزین جلوگیری شود .
  • دستگاه سختی گیر را در محل سر پوشیده قرار دهید .
  • به طور مداوم سختی ورودی خروجی آب کنترل شود .
  • از عملیات عمرانی محل قرار گرفتن دستگاه سختی گیر مطمعن باشید.
  • اگر آب دارای املاح معلق می باشد قبل از دستگاه سختی گیر فیلتر شنی تهویه شود.

در ستون های سختی گیر تبادل یونی با شیر نیمه اتوماتیک دستی بهتر است یک کنتور جهت تعیین دبی آب خروجی و زمان بهتر احیاء قرار گیرد. در شیر های اتوماتیک به جهت داشتن قابلیت میزان گذر آب نیازی به نصب کنتور نمی باشد .

سختی گیری آب

قیمت سختی گیر آب

قیمت سختی گیر آب نیز مانند دیگر تجهیزات تحت تاثیر عوامل مختلفی می ‌باشد که یکی از مهم ترین این عوامل ظرفیت سختی گیر آب می ‌باشد که تاثیر به سزایی در قیمت سختی گیر آب دارد. عوامل دیگری نیز بر قیمت سختی گیر آب تاثیر مستقیمی دارند که برای اطلاعات بیشتر از این قیمت ها به وب سایت ناب زیست مراجعه کنید.

پنج فاکتور مهم در تعیین قیمت سختی گیر آب

  1. 1. سایز سیستم

سایز سیستم بر اساس سه چیز سنجیده می شود، که عبارت است از:

  • مقدار سختی آب
  • چه مقدار آب نرم نیاز دارید
  • سایز دیگ بخار یا دستگاه هایی که از آب استفاده می کنند.
  1. 2. کیفیت اجزا و قطعات سختی گیر آب

اجزای یک سختی گیر آب با کیفیت های متفاوتی وجود دارند. برای مثال رزین سختی گیر آب با طول عمر و ماندگاری کم و رزین باکیفیت در بازار موجود هست.

  1. 3. نوع شیر

شیر یا والو یک سختی گیر به مانند مغز سیستم عمل می کند. یک شیر با کیفیت شما را از داشتن آب نرم مطمئن می سازد. شیر به صورت دستی، نیمه اتومات و تمام اتوماتیک وجود دارد.

  1. 4. مشخصات آب مورد استفاده

بهتر هست که آبی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد، تحلیل و آنالیز شود و بعد از آن محصول که نیاز شما را رفع می کند تعیین شود. تصفیه آب قبل یا بعد از تصفیه با سختی گیر آب می تواند خروجی بهتری دهد.

  1. 5. هزینه نصب و راه اندازی دستگاه سختی گیر آب

هزینه نصب و راه اندازی تاسیسات را هم در نظر بگیرید.

در صورتی که تمایل داشته باشید، می توانید در ادامه همراه ما باشید تا در مورد سختی گیر آب و محل هایی که مورد استفاده قرار می گیرند، اطلاعاتی به دست آورید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سختی گیر آب و نحوه تولید آن و همچنین استعلام قیمت سختی گیر آب به وب سایت ناب زیست مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 02188721092 – 09124265750 – 02188722027

با تشکر ویژه از سایت خوب یو آپلود

سختی گیری آب

برچسب ها سختی گیر آب ,
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 2
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 1
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1
  • بازدید ماه : 12
  • بازدید سال : 86
  • بازدید کلی : 392
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی